parallax background

Fiets- en wandelroutes

In onze receptie zijn verschillende fiets- en wandelroutes gratis verkrijgbaar. Dit zijn routes in de prachtige natuurgebieden rondom de camperplaats.


Sarsven en De Banen:
Sarsven en De Banen is een natuurgebied in gemeente Nederweert, gelegen ten zuidoosten van het dorp Nederweert-Eind en bevindt zich op 7.2km van Camperplaats Houbenhof. Het heeft een oppervlakte van 173 hectare en is eigendom van de stichting Het Limburgs Landschap. Het gebied bevat drie vennen: het Sarsven, De Banen en de Schoorkuilen, met daarnaast verlandingszones, bossen en graslanden. Het ven De Banen bevat een natuurlijke, voedselarme waterhuishouding. Daardoor heeft het een open karakter en is geschikt voor soorten van het oeverkruidverbond, zoals de zeer zeldzame drijvende waterweegbree. Noordelijk van De Banen werd enkele jaren geleden een met moerasbos dichtgegroeid ven hersteld met naam het hoefijzer. Het Sarsven is een voedselrijk ven met veel mattenbies en brede rietkragen.


De Schoorkuilen zijn een deels gerealiseerd, deels in aanleg verkerend natuurontwikkelingsproject dat door rijkswaterstaat wordt uitgevoerd om redenen van natuurcompensatie. Daarbij wordt een vennengebied hersteld dat bij aanleg van het Kanaal Wessem-Nederweert met vrijkomende grond werd gedempt. Het Schoorkuilenproject betreft gronden aan weerzijden van het kanaal.

Leudal:
Het Leudal is een natuurgebied gelegen tussen de dorpskernen Halen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen in gemeente Leudal. Het natuurgebied bevindt zich op 7.3km van Camperplaats Houbenhof. Het natuurgebied omvat zo’n 900ha, waarvan een groot deel (500ha) als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het gebied is met name bekend vanwege zijn beekdalen.

slider3

Nationaal Park De Groote Peel:
Nationaal Park De Groote Peel bevindt zich op 14km van Camperplaats Houbenhof. Nationaal Park De Groote Peel is een natuurgebied van 14 of 15 km² in het veengebied Peel, op de grens van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant. Het behoort sinds 1993 tot de nationale parken van Nederland en wordt beheerd door Staatsbosbeheer.


Tungelroyse Beek:
Langs Camperplaats Houbenhof stroomt de Tungelroyse beek. De beek ontspringt bij Hamont in het Belgisch Limburg en mondt bij Neer als Neerbeek uit in de maas. De beek heeft een lengte van 26km. Er lopen prachtige wandelroutes langs de beek.